سه شنبه 15 آبان 1403
بازدید:
32
به گزارش ایسنای اصفهان، یک پیشکسوت هنر نقالی گفت: برگزاری جشنوارههای نقالی یک جریان تأثیرگذار برای گسترش این هنر در بین مردم و جامعه است که به عنوان یک فرصت مطلوب برای رویدادهای تعاملی باید مورد توجه بخشهای خصوصی و دولتی قرار بگیرد.
حسین ظاهری، شامگاه(دوشنبه، ۱۴ آبان) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تکنولوژیهای جدید باعث شده است که مردم به خصوص نسل جوان کمی از هنرهای اصیل همانند نقالی و روایتگری فاصله بگیرند در حالی که نقالی یک هنر اصیل است که باید برای مردم بیشتر معرفی شود.
وی افزود: هنر روایتگری و نقالی و بیان سرگذشت پیشینیان مورد تأکید آموزههای دینی ما هم هست. قصهگویی و داستانسرایی یکی از بهترین راههای انتقال پند و حکمت است و این موضوعی است که در قرآن کریم هم به آن پرداخته شده است.
به گزارش ایسنا، این پیشکسوت هنر نقالی، تصریح کرد: فعالیت زیاد نسل جوان با وسایل الکترونیکی باعث شده است که شاهد آسیب به جسم و روح فرد به خصوص کودکان باشیم زیرا باعث صدماتی همچون درونگرایی و یا محدود شدن دایره لغات برای تکلم شده است.
ظاهری تأکید کرد: هنر نقالی به کودک و نوجوان، فرصت میدهد که تعامل مؤثری با اطراف داشته باشد و این اثر مهم را به وضوح میتوان در الگوهای رفتاری و گفتاری هنرمندان نقالی و روایتگری به خصوص در بین کودکان و نوجوانان مشاهده کرد.
داور دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک، اظهار کرد: در زمانی که تهاجم فرهنگی بیگانه از هر جهت به طرف کودکان و نوجوانان کشور سرازیر شده است با برگزاری این چنین جشنوارههایی که به صورت تخصصی در ارتباط با یک هنر اصیل ایرانی فعالیت میکند، میتوان باعث تغییر الگوهای رفتاری و گفتاری کودکان و نوجوانان شد.
وی گفت: کودکان و نوجوانان نقال، یک عامل محرک قوی برای ادامه رویدادهایی مثل جشنواره سیلک هستند و این دسته از نقالان حتی در اجراهای خود به گونهای به صورت هماهنگ از بدن و ذهن خود استفاده میکنند و نقل خود را بیان میکنند که مخاطب از دیدن آن لذت میبرد.
دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک از ۱۲ آبان در کاشان آغاز شده و به مدت چهار روز ادامه دارد.