سه شنبه 13 خرداد 1393
بازدید:
3102
به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران (ISTTA)، بازدید از پژوهشگاه رویان شامل ۳ بخش آشنایی با پژوهشگاه و فعالیتهای مختلف آن، معرفی آزمایشگاه های مختلف پژوهشگاه توسط مسئولین هر بخش و بازدید از بخش دامداری بود.
دانشجویان در بخش بازدید از آزمایشگاه های پژوهشگاه رویان با قسمت های مختلف آزمایشگاه کشت سلولی و سلول های بنیادی آزمایشگاه ژنتیک، آزمایشگاه جنین شناسی و شبیه سازی و آزمایشگاه آندرولوژی و درمان ناباروری آشنا شدند و در پایان هر بخش به سوالات دانشجویان توسط مسئول هر آزمایشگاه پاسخ داده شد و بخش های مختلف و تجهیزات هر آزمایشگاه به صورت زنده توسط دوربینها ومونیتورنمایش داده شد.
در بخش دامداری نیز علاوه بر ارائه توضیحات توسط مسئول مربوطه ،دام های شبیه سازی و اصلاح نژاد شده مشاهده گردید.
پژوهشگاه رویان هشتم خرداد ماه سال ۱۳۷۰ به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوجهای نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکارانش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد. پژوهشگاه رویان در سالهای ۱۳۷۷ و ۱۳۸۷ به ترتیب مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل را از شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد و آبان ماه ۱۳۸۸ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارتقای آن از پژوهشکده به پژوهشگاه رویان موافقت کرد.
این پژوهشگاه فعالیتهای پژوهشی و آموزشی و نیز درمانی خود را در قالب سه پژوهشکده و دو مرکز خدمات تخصصی (مرکز درمان ناباروری و مرکز سلول درمانی) با راهبرد از علم تا کاربرد انجام میدهد.
الف) پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی رویان: این پژوهشکده در زمینه طب پیوند با شناخت مبانی پایه زیست شناسی سلولهای بنیادی، توسعه تحقیقات ترجمانی سلولهای بنیادی روی حیوانات آزمایشگاهی و انجام کارآزماییهای بالینی فعالیت دارد. این پژوهشکده شامل گروههای پژوهشی سلول های بنیادی و زیست شناسی تکوینی، فناوری نانو و زیست مواد، زیست پزشکی ترمیمی و سلول درمانی، زیست شناسی سامانه های مولکولی است.
ب) پژوهشکده زیست شناسی و طب تولید مثل رویان: این پژوهشکده در زمینه افزایش میزان باروری، سلامت جنین و بهبود سلامت جامعه از طریق تحقیق و درمان ناباروری در حوزههای مختلف تولید مثل فعالیت دارد. این پژوهشکده شامل گروههای پژوهشی ژنتیک تولید مثل، جنین شناسی، اپیدمیولوژی و سلامت باروری، اندوکرینولوژی و ناباروری زنان، آندرولوژی، تصویربرداری تولید مثل است.
ج) پژوهشکده زیست فناوری جانوری: این پژوهشکده بر تولید دام و محصولات وابسته مرتبط با زیست فناوری آن فعالیت دارد. پژوهشکده شامل گروههای پژوهشی مهندسی ژنتیک، زیست شناسی سلول جنسی و گروه زیست فناوری جانوری است.