سند جامع، راهی برای تفاهم مشترک در گردشگری
دوشنبه 29 خرداد 1396 بازدید: 1405

 به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی و فرهنگی دانشجویان ایران(Istta) به نقل از « تین نیوز»، به همین منظور کارگروه‌هایی به منظور بررسی و تدوین این سند تشکیل شده و رئیسان کارگروه‌های تخصصی تهیه سند جامع گردشگری کشور در جلسه‌ای با حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اعضای کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شدند.
 نخستین جلسه مشترک اعضای شورای راهبردی سیاست‌گذاری گردشگری و اعضای کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، معزخادم‌حسینی رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، عباس رشیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونت‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و جمعی از مدیران گردشگری کشور برگزار شد.
 زهرا احمدی‌پور، رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این جلسه گفت: تهیه و تدوین سند سیاست‌های کلی حوزه گردشگری، کمک می‌کند ما به یک تفاهم مشترک در این بخش دست پیدا کنیم، این تفاهم مشترک باعث می‌شود همه نهادها و افرادی که در این بخش فعال هستند خودشان را با این ادبیات مشترک تطبیق دهند. معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: شاید یکی از اشکال‌های جدی در گردشگری، برخوردهای سلیقه‌ای با امور مرتبط با این بخش است که با تعریف و تصویب این ادبیات مشترک، مشکلاتی از این دست برطرف می‌شود، ضرورت‌های بسیار زیادی برای دستیابی به این گفتمان غالب و نگاه مشترک در حوزه گردشگری وجود دارد.
 رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه گردشگری یک صنعت پیشران توسعه کشور است، افزود: برای تحقق پیشران بودن صنعت گردشگری الزاماتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت‌وگوی مشترک بین بخش خصوصی، دولتی، سمن‌ها و دانشگاهیان، فرصت مناسب و بستر لازم را برای رسیدن به ادبیات مشترک در حوزه گردشگری فراهم می‌کند.
 احمدی‌پور اضافه کرد: برای اینکه گردشگری به صنعتی پیشران تبدیل شود، بخش‌های مختلف دولتی، خصوصی، دانشگاهیان و سمن‌ها نباید جداگانه و دور از هم فعالیت کنند. او گفت: رئیس‌جمهوری در تمام سخنرانی‌های خود تاکید می‌کند دولت قرار نیست تصدی‌گری داشته باشد، بلکه فقط بحث نظارت بر عهده دولت است، با تهیه سند جامع گردشگری کشور و احصای مسائل و مشکلات این بخش، سیاست‌های کلی تنظیم و جایگاه نهادهای متولی در ارتباط با صنعت گردشگری مشخص می‌شود.
 تهیه پیش‌نویس سند جامع گردشگری برعهده کارگروه‌های تخصصی است
معز خادم‌حسینی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این جلسه با اشاره به اینکه این کمیسیون به‌صورت تخصصی امور مربوط به حوزه گردشگری را پیگیری می‌کند، گفت: کمیسیون گردشگری مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بررسی‌های مقدماتی، ۱۸ کارگروه را برای احصای ظرفیت‌ها، مشکلات و مسائل مختلف این بخش تعریف کرده است.
 او تصریح کرد: این کارگروه‌ها موظف هستند با برگزاری جلسات منظم و مستمر در زمان‌بندی مشخص، پیش‌نویس سند جامع گردشگری را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کنند، این پیش‌نویس در صحن مجمع مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از بررسی‌ها و اعمال اصلاحات لازم تایید می‌شود. خادم‌حسینی ادامه داد: سند جامع گردشگری کشور برای تایید، به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال و در نهایت برای اجرا، به سران ۳ قوه ابلاغ می‌شود.
 رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این سند باید جامع و کامل باشد و طرح سوالات حرفه‌ای و ارائه پاسخ‌های کارشناسی‌شده از مهم‌ترین مواردی است که باید در تهیه این سند مورد توجه قرار گیرد. او ادامه داد: ۱۸ کارگروه گردشگری، هتلداری، صنایع‌دستی، میراث‌فرهنگی و آثار باستانی، زیربنایی، سلامت، حمل‌ونقل مسافری (هوایی، زمینی و دریایی)، بانکی و صرافی، دیپلماتیک، امنیتی و قضایی، استراحتگاه‌های بین‌راهی، استانی، مشارکت نهادهای کشوری و لشکری، مشارکت‌های بین‌المللی، مشارکت مراکز پژوهشی، مشارکت نهادهای رسانه‌ای و صداوسیما، آموزش‌های عمومی، تخصصی و فرهنگ‌سازی، امور دینی و فقهی و مشارکت مردمی و بخش خصوصی در کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد تایید قرار گرفته که این کارگروه‌ها با نظر شورای راهبردی سیاست‌گذاری گردشگری قابل تغییر و انعطاف‌پذیر است.
 سند جامع گردشگری باید همه زاویه‌های این حوزه را پوشش دهد.
 در ادامه این جلسه میرهادی قره‌سید رومیانی، معاون مجلس، حقوقی و امور استان‌ها سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه تجمیع کارگروه‌ها، تضمین‌کننده موفقیت آنهاست، گفت: برای پیگیری مسائل و مشکلات این بخش، باید کارگروه اصلی با مشارکت مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تشکیل شود.
 بهمن نامورمطلق، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان به بیان نظر خود درباره زمینه‌های همکاری این بخش با گردشگری پرداخت و افزود: تزئین فضاهای گردشگری با صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و همچنین ایجاد بستر مناسب برای شناساندن و خرید گردشگران از محصولات صنایع‌دستی، دو موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
 محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان هم گفت: در بخش گردشگری باید به این نکته توجه داشته باشیم که اصالت، سنت و آیین‌ها خدشه‌دار نشوند، همچنین توزیع متناسب گردشگران در کشور به‌منظور محافظت و حراست بیشتر از آثار تاریخی و باستانی هم از دیگر مواردی است که باید به آن اهمیت داد.
 مرتضی رحمانی‌موحد، معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این جلسه گفت: سند جامع گردشگری کشور باید همه زاویه‌ها و ابعاد گردشگری را پوشش دهد و تضمین‌کننده توسعه و رونق این صنعت در کشور باشد.
 در این جلسه روسای ۱۸ کارگروه تخصصی تهیه سند جامع گردشگری مشخص شدند، همچنین مقرر شد احکام روسای این کارگروه‌ها صادر شده و به مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی شوند.
 

مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi