معرفي محيط زيست به دانشجويان و استفاده از دانشجويان به عنوان سفيران و مروجان به حفظ محيط زيست در ميان خانوادهها در دوره كنوني، نه تنها مقوله فانتزي، تشريفاتي و نمايشي نيست بلكه امري ضروري است و همين ضرورت باعث شده که گفتماني جدي بر روي اين واژه(محيط زيست) صورت گيرد و آن را در كنار ساير مباحث فرهنگي، سياسي و اجتماعي كشور، موردتوجه ويژه قرار دهد، تا با جلوگيري از برهم خوردن نظام طبيعي برجايمانده و موجود در كشور، ناجي منابع طبيعي و موجودات آن باشد. از اينرو مديريت و توسعه طبيعتگردي ويژه دانشگاهيان، در گرو برنامهريزي مناسب و هدفمند است و ضروري است تا با سياستگذاري مؤثر و برنامهريزي منطقي، مكانهايي براي طبيعت¬گردي پايدار، در نظر گرفته شود. در همين ارتباط، بازديدهاي علمي از طبيعت از آنجاييكه با منابع طبيعي، محيط زيست و جوامع محلي(و نه جاذبههاي انسانساخت) ارتباط تنگاتنگي دارد، از اهميت بيشتری برخوردار است.
در همین راستا مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران طرحی را با عنوان " طرح ملي اردوهاي دانشجويي بومگشت ايران"ارائه داده است که با گزینش مکانهای مناسب طبیعتگردی با ملاحظه ارزيابيهاي محیطزیستی در این مناطق، دانشجویان به بازديد آگاهانه و مسوولانه بومهاي زيستي و طبيعي كشور بپردازند و صدالبته بديهي است كه در اجراي اين طرح تنها بازديد صرف مطرح نیست؛ بلکه آموزش حفظ محیطزیست و شيوههاي نفعرسانی به جوامع ميزبان محلی و ... ضروری و واجب است.
لازم به ذکر است سومین دوره این طرح توسط مرکز گردشگری با همکاری واحدهای فرهنگی متقاضی در سراسر کشور از فروردین لغایت اسفند 1397 درحال برگزاری می باشد.