توزیع مناسب درآمد از جمله اولویت¬های مهم کشورها می¬باشد و پرداخت یارانه یکی ازسیاست¬های عملی برای تحقق این هدف است. این سیاست ابزاری مهم در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه و بخشهای تولیدی است. در اين راستا یکی از محورهای مهم در نظام پرداخت یارانهها، «هدفمند کردن یارانهها» به منظور توزیع مناسبتر درآمد و ثروت میان افراد مختلف جامعه است. در یک مفهوم کلی هدفمندی یارانهها را میتوان به صورت «کاهش یا حذف تدریجی یارانه خانوارهای پردرآمد و افزایش میزان یارانه اعطایی به خانوارهای کم درآمد» تعریف کرد. از جمله صنايع موثر بر اقتصاد كه كمتر مورد توجه قرار گرفته صنعت گردشگري است كه بنا بر نظر كارشناسان در صورتيكه حمايت قانوني از سوي دولت در اين طرح از آن صورت نگيرد آسيبهاي بسياري متوجه اين صنعت در كشور خواهد شد. چرا كه گردشگري به عنوان يك نياز ثانويه در جامعه محسوب شده و در اثر بحرانهاي اقتصادي بسيار سريعتر از ساير نيازها حذف ميشود.
باید پذیرفت صنعت گردشگري بر اساس لوازم حمل و نقل مسافر، هزينههاي اقامتي، جاذبهها و ... تعريف ميشود كه به صورت زنجيرهای کاملاً مشخص و تأثیرپذیر از يكديگر فعاليت ميكند و هرگونه تغییر قیمت در هر بخش به سایر بخشها نيز میرسد و این تأثیر تا انتهای زنجیره ادامه پیدا میکند. در دهههای اخیر، اهمیت گردشگری در سطح بین المللی هم از لحاظ تعداد گردشگران و هم از لحاظ درآمد ارزی به طور بیسابقهای در حال افزایش است و بسیاری از کشورها تلاش میکنند تا با برنامهریزی دقیق چنین صنعت ارزآوری را به درجه رشد و شکوفایی برسانند. رشد گردشگري تأثيرات چند جانبهاي در کشورها به دنبال دارد. برقراري توازن و تعادل در وضعيت پرداختها، تنوع اقتصادي، افزايش درآمدها و ايجاد فرصتهاي شغلي از پيامدهاي اين بخش از اقتصاد محسوب می¬شود. دستيابي به رشد اقتصادي پايدار از شاخصهاي اصلي پيشرفت براي کشورهاي در حال توسعه به شمار ميآيد. با توسعه گردشگری و همزمان با ایجاد زیرساختهای مختلف، نظیر جاده و شبکه حمل و نقل و ایجاد تسهیلات برای گردشگران، رشد اقتصادی کشور افزایش و کیفیت زندگی سکنه بومی ارتقا خواهد یافت. از سوی دیگر، رشد و شکوفایی گردشگری، زمینه افزایش اطلاعات و آگاهی اجتماعی ساکنان، حفظ محیط زیست و میراث طبیعی کشور و همچنین ارز آوری و اشتغالزایی را فراهم میآورد.
در این راستا مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال 1389 اقدام به برگزاری «همايش ملي تأثير هدفمندي يارانه¬ها بر توسعه صنعت گردشگري"پرداخت. فراخوان این همایش در سه محور عرضه خدمات گردشگري، تقاضای سفر و گردشگري و توسعه زیرساخت های گردشگري و تأثیرات اقتصادی- اجتماعی در سطح دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور اعلام شد که پس از وصول 90 مقاله علمی – پژوهشی به دبیرخانه و داوری نهایی، 10 مقاله برگزیده شد که از این بین 4 مقاله بصورت سخنرانی ارائه و 17 مقاله در کتاب مجموعه مقالات به چاپ رسید.