موزه منطقه‎ ای خلیج فارس و رسالت تاریخی آن
جمعه 10 اردیبهشت 1400 بازدید: 1143

 

به گزارش مرکز گردشگری علمی-فرهنگی ایران(ISTTA)،در ایران اما جایگاه موزه ها آنگونه که باید نیست و موزه ها معمولا در انتقال و رسانیدن مفهوم تاریخ و فرهنگ گذشته های دور ایران زمین که در سیر زمان و یا یک برهه زمانی خاص به عنوان کنشگران سیاسی، فرهنگی و اقتصادی گذشته های دور ایران نقش پویایی ایفا نموده اند با نقصی عمده روبه رو است.
 
با این وجود و با تمامی کمبودهای موجود در نقاط مختلف کشور، موزه های مختلفی تأسیس و ایجاد شده اند که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود هر یک به فراخور ظرفیت های موجود کشوری و یا استانی خود در صدد ایفای رسالت تاریخی خود برآمده اند.
 
از میان موزه های موجود، موزه منطقه ای خلیج فارس بوشهر که چند ماهی بیشتر از گشایش آن نمی گذرد با توجه به ظرفیت ها و قابلیت هایی که دارد می تواند به عنوان یک موزه تخصصی که مختص تاریخ و فرهنگ خلیج فارس است نقشی محوری در کرانه ها و سواحل شمالی خلیج فارس ایفا نماید.
 
همانگونه که از نام آن بر می آید این موزه، منطقه ای است و و مناطق عمده ای در سواحل خلیج فارس را که شامل بوشهر، خوزستان و هرمزگان است را مبنا قرار داده و به معرفی فرهنگ تاریخی و تمدنی خلیج فارس از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر در این مناطق می پردازد.
 
محل استقرار موزه منطقه ای خلیج فارس، محلی است که خود ریشه در تاریخ و فرهنگ مردمان بوشهر دارد که پیوند آنان با خلیج فارس به مانند سایر مناطق همجوار خلیج فارس از خوزستان گرفته تا هرمزگان پیوندی عمیق و ستودنی است.
 
کنسولگری دولت بریتانیا واقع در عمارت سبزآباد بوشهر، دارای تاریخی بس طولانی است. این عمارت نماد قدرت نمایی دولتی بوده است که زمانی اروپا و آسیا و آفریقا و خلیج فارس در ید قدرتش بود و بنا به قولی آفتاب در امپراطوریش هیچ گاه غروب نمی کرده است.
 
اما امروز چه سخن ها که که این کنسولگری با خود برای اهل معنی دارد. امروزه که نام خلیج فارس بر تارک این عمارت می درخشد، تداعی کننده تاریخ پر فراز و نشیب مردمان سرزمینی است که در بزنگاههای حساس تاریخی و در اوج اعتبار و هبوط و انحطاط های زمانه همواره در راستای وحدت سرزمینی ایران کوشیده اند و نام وطن پیوسته بر زبانشان جاری و با مهرشان عجین بوده است.
 
آری اینچنین است که موزه منطقه ای خلیج فارس در کنسولگری سبزآباد تصویرگر قدمت عیلامیان، اقتدار هخامنشیان، رزم آوری اشکانیان، اندیشه های ساسانیان، دریانوردی سیرافیان، رونق و شکوفایی هرمز و رشادت های امام قلی خان و کیاست شاه عباس و وطن پرستی نادرشاه و عطوفت کریم خان، خواستن ها و نتوانستن های قاجارها و تدبیرهای تیمورتاش است.  
مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi