شنبه 18 دی 1389
بازدید:
4378
به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران (ایستا) - دکتر حمید ضرغام در همایش تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر توسعه صنعت گردشگری کشور گفت: مهمترین انتظار از اجرای طرح هدفمند سازی یارانهها دستیابی به رشد و توسعهی اقتصادی، ثبات سیاسی و عدالت اجتماعی در پرتو عدالت اقتصادی و ایجاد امکانات یکسان برای افراد و آحاد ملت جهت دستیابی به رفاه و آسایش فردی است. جهانگردی عامل تسریع کننده این هدفهاست. بنابراین در صورتی که ساماندهی و برنامهریزی شود نه تنها در کوتاهمدت با رکودی مواجه نخواهد شد بلکه در درازمدت، شاهد توسعه بنگاههای تخصصی و تنظیم بازار گردشگری داخلی همزمان با توسعه گردشگری بینالملل خواهیم بود.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی افزود: بخش گردشگری یک بخش مجرد از اقتصاد کشور نیست بلکه دربرگیرنده کالا و خدمات بخشهای دیگر است. از این روی، به جهت تأثیری که بر سایر بخشهای اقتصاد دارد توجه به توسعه آن در مراحل آغازین اجرای طرح هدفمند سازی یارانهها برای اقتصاد ملی مفید است.
وی مهمترین اثرات عمده هدفمندی یارانه ها بر صنعت گردشگری را به شرح زیر عنوان کرد:بخش اشتغال، بهویژه در مناطق عقبمانده و پیرامونی با اثر مستقیم بر کاهش تمایل به مهاجرت و حفظ جمعیت در محل، بخش داد و ستد، از طریق افزایش تقاضا برای تولیدات کارخانهای و کشاورزی برای پاسخدهی به نیازهای گردشگران؛ علاوه بر تحرکبخشی به تجارت داخلی و بینالمللی مرتبط با خدمات از قبیل حمل و نقل، ارتباطات، بانکداری و دفاتر خدمات سفرو بخش درآمد، درآمدهای گردشگری، علاوه بر تجمیع درآمد کشوری بین طبقههای وسیعتری توزیع میشود و این امر اساس توسعه مناطق محروم پیرامونی است، بخش فرهنگ، علاوه بر بهسازی استانداردهای زندگی مردم در نواحی برخوردار از گردشگران بیشتر، بهسازی قابل توجه استانداردهای فرهنگی نیز محسوس است، بخش پولی و مالی، فعالیتهای گردشگری نتایج مفیدی بر اقتصاد عمومی ملی و بهویژه اقتصاد محلی اعمال میکند.
استاد دانشگاه در پایان پیشنهاد داد: تخصیص یارانه ویژهای به بنگاههای فعال در این بخش بهصورتی که در طی یک دوره و همزمان با رونق گردشگری از میزان آن کاسته شود به نظر معقول میآید. بهعلاوه، در بلند مدت با سهیم شدن بخش عمومی در منافع گردشگری، توسعه پایدار آن نیز تضمین میگردد.