افتتاح جشنواره ملی «حاصَل» و سالن آمفی‌تئاتر پنج‌هزار نفری در مهدیشهر
یکشنبه 1 مهر 1403 بازدید: 75

به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم و طوایف عشایر ایل سنگسری، عشایر و مسوولان مدیریت شهری دیگر استان‌های کشور، در آیین افتتاح دومین جشنواره ملی حاصل برای نمایش توانمندی‌ها و ظرفیت‌های عشایر حضور دارند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان در آیین افتتاح این جشنواره گفت: برگزاری جشنواره ملی حاصل فرصتی برای معرفی زندگی عشایری و ایجاد ظرفیتی برای فروش صنایع‌دستی است.
محمد حمیدی افزود: نمایشگاه صنایع دستی با ۸۰ غرفه و عرضه محصولات صنایع‌دستی ۱۴ استان کشور در دومین جشنواره ملی حاصل در مهدیشهر اقدامی ارزشمند در معرفی صنایع‌دستی است.
وی اضافه کرد: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی مختلف در برگزاری چنین جشنواره‌هایی که نقشی موثر در تامین بازار فروش و تقویت اقتصاد عشایر، هنرمندان صنایع دستی و نشاط‌افزایی در جامعه دارد بیش از پیش همراهی کنند.
پرواز بادبادک‌ها، رژه اسب، نمایشگاه فرش خودرنگ، مسابقه‌های مختلف، بازی بومی محله‌ای، تجلیل از ورزشکاران برتر و حضور گروه‌های مختلف فرهنگی از نقاط مختلف کشور از جمله برنامه‌های جشنواره حاصل مهدیشهر در استان سمنان به مدت سه روز از بیست و نهم تا سی و یکم شهریور ۱۴۰۳ است.
شهردار مهدیشهر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سالن آمفی‌تئاتر روباز شهرداری مهدیشهر با ظرفیت پنج‌هزار نفر به منظور تقویت زیرساخت‌های شهری در برگزاری برنامه‌های مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی و علمی همزمان با دومین جشنواره ملی حاصل افتتاح شد.
علیرضا شربتدار افزود: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی با ۸۰ غرفه شامل ۴۰ غرفه مربوط به استان‌های مختلف کشور و ۴۰ غرفه مربوط به مهدیشهر از جمله برنامه‌های شاخص دومین جشنواره ملی حاصلدر مهدیشهر استان سمنان است.
شهردار مهدیشهر گفت: سال گذشته بیش از ۲۵ هزار نفر در جشنواره ملی حضور یافتند و از مراحل مختلف آن بازدید کردند و امسال پیش‌بینی حضور ۲ برابر این تعداد است.
عشایر سنگسر دارنده طولانی‌ترین مسیر کوچ‌رو
شهر مهدی‌شهر یا سنگسر مرکز شهرستان مهدیشهر واقع شمال در استان سمنان، خاستگاه ایل عشایر سنگسری از شاخص‌ترین کوچ‌نشینان دامنه‌های البرز است که برای جابه‌جایی از ییلاق به قشلاق مسافت بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند. طی چنین مسافت طولانی توسط عشایر بی مانند است، «برنارد هوکارد» محقق مشهور اروپایی نیز معتقد بود عشایر ایل سنگسری طولانی‌ترین مسیر کوچ‌رو را در جهان دارند.
نام جشنواره «حاصَل» برگرفته از یک اصطلاح معروف گویش سنگسری است که در فصل پاییز همزمان با بازگشت عشایر از ییلاق به مجموعه تولیدات لبنی خود در زبان محلی می‌گویند.
فاصله مهدیشهر تا تهران حدود ۲۳۰ کیلومتر است و گردشگران تهرانی می توانند با سرعت حداقل ۷۰ کیلومتر بر ساعت بعد از سه ساعت طی مسیر به شهر گردشگری مهدیشهر برسند و از جشنواره ملی ایل سنگسر دیدن کنند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند که مهمترین و بزرگترین طایفه را ایل سنگسری تشکیل می دهد، به روایتی این عشایر طولانی ترین مسیر کوچ عشایر کشور را دارند و تولید ۸۰ نوع مشتقات لبنی و ۴٠ نوع نان از جمله قابلیت های عشایر سنگسر در بخش گردشگری است.
عشایر ایل سنگسری ۳۲ نوع فرآورده لبنی با شیر تولید می کنند که آروشه و چیکو از جمله این فرآوردهای لبنی است که با هدف معرفی تولیدات عشایری به منظور رونق گردشگری استان سمنان، گواهی انطباق استاندارد نیز دریافت کرده است.
برگزاری جشنواره ایل سنگسر به عنوان یکی از جشنواره‌های مدنظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آبان ۹۸ کلید خورد.

مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi