شنبه 5 آبان 1403
بازدید:
98
به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدرضا صالحی امیری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از محوطه باستانی هگمتانه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به منظور پیشبرد برنامه های وزارتخانه سه نیاز اصلی داریم، نخست آن که مجلس شورای اسلامی حمایتهای لازم را داشته باشد تا با تخصیص اعتبارات شاهد اجرای طرح های مورد نظر برنامه هفتم توسعه در حوزه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی باشیم.
وی تصریح کرد: شکستن فضای ایران هراسی دومین نیاز حوزه گردشگری هست و باید نشان دهیم ایران ما و همدان ما امنترین نقطه است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: رسانههای بیگانه و عوامل مختلف فضای ایران هراسی را تشدید میکنند و در حوزه گردشگری تلاش داریم از طریق معرفی آثار و تبلیغات و توسعه دیپلماسی فرهنگی، جو ایران هراسی را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: توسعه زیرساختها نیز سومین نیاز اصلی ما هست که هر میزان که زیرساختها توسعه یابد میزان گردشگر نیز افزایش پیدا میکند.
عضو کابینه دولت چهاردهم با بیان اینکه ما حافظ میراث تاریخی کشور هستیم، خاطرنشان کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک سازمان تخصصی است و تابع احساسات، سلایق و روابط سیاسی تصمیمگیری نمیکند و میراث فرهنگی به عنوان یک امانت اختیار ما قرار گرفته و باید به بهترین شکل به نسل بعدی منتقل شود.
صالحی امیری با اشاره به اینکه هتل، راه، راه آهن، جاده،بومگردی و همه عوامل به همراه امنیت نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری دارد، تصریح کرد: جذابیت، زیرساخت و امنیت سه محور اصلی جذب گردشگران خارجی هست که باید این سه فضا را در کشور توسعه دهیم.
همدان نیازمند مطالعات و کاوش های باستان شناسی بیشتری هست
وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همچنین با اشاره به ثبت جهانی محوطه باستانی هگمتانه همدان در سال جاری، گفت: ثبت جهانی هگمتانه نقطه عطفی برای معرفی بیشتر این اثر در دنیا محسوب میشود و با مجموعه اقدامات وزارت میراث فرهنگی این اثر باستانی، بیش از پیش میزبان گردشگران منطقه خلیج فارس، خاورمیانه و آسیای میانه و دنیا خواهد بود.
وی افزود: استان همدان ظرفیت زیادی در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارد و با برنامهریزیهای صورت گرفته از سوی استانداری و همکاری مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، به طور قطع اقدامات بهتر و اثربخش تری در حوزه صنعت گردشگری استان صورت خواهد گرفت.
صالحی امیری تصریح کرد: بر اساس توافقنامه صورت گرفته، مرکز «مطالعات فرهنگ و تمدن غرب کشور» با مرکزیت همدان شکل میگیرد.
وی ادامه داد: معتقد هستیم این جغرافیا و خطه تاریخی ایران زمین (همدان) هنوز ناشناخته و نیازمند مطالعات، اکتشافات و کاوشهای بیشتری در حوزه میراث فرهنگی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تاثیر زیرساخت های گردشگری در جذب گردشگر، گفت: نیازمند سرمایه گذاری جدید برای توسعه زیرساختهای حوزه گردشگری هستیم و همچنین باید تحولی در حوزه راه، راهآهن، هواپیما، بومگردی و مجموعههای اقامتگاهی استان اتفاق بیافتد.
همدان تا سه برابر وضع موجود امکان جذب گردشگر دارد
وی تاکید کرد: با توجه به جاذبههای گردشگری منحر به فرد، همدان ظرفیت پذیرش سه برابر گردشگر بیشتر نسبت به وضعیت کنونی را دارد.
صالحی امیری عنوان کرد: ایده بلندی که پس از ثبت جهانی هگمتانه در استان و وزارت میراث فرهنگی شکل گرفته است، آینده نویدبخشی را برای همدان و مردم عزیز آن رقم خواهد زد.
وی افزود: در حوزه صنایع دستی، استان همدان یکی از قطبهای اصلی کشور محسوب میشود و همه شهرهای استان ظرفیت بزرگی در این حوزه دارند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: استان همدان بیش از چهار هزار و ۳۰۰ کارگاه صنایع دستی فعال دارد و بیش از ۳۰ هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی و هنرمندان این حوزه در دستور کار قرار گرفته و مشکلات بیمهای آنها برطرف شده است.
جذب سرمایه گذار بخش خصوصی از اولویت های وزارت میراث فرهنگی است
صالحی امیری اظهار کرد: بازاریابی نقش مهمی در تداوم تولید و ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی دارد و باید بازار محصولات صنایع دستی در دنیا فراهم شود.
وی بیان کرد: صادرات صنایع دستی حلقه مفقوده زنجیره ارزش این محصول است اگر در این حوزه تحول صورت بگیرد، زندگی هنرمندان مشغول در صنایع دستی متحول خواهد شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اعتبارات حوزه میراث فرهنگی بر اساس اولویتهای شهرستانهای استان اختصاص مییابد و چهار عامل کمکهای مستقیم وزارت خانه، منابع استانداری، تسهیلات بانکی و سرمایهگذاری بخش خصوصی، اعتبارات این بخش را تامین میکند.
وی اضافه کرد: تمرکز برای جذب سرمایه گذار و فعال کردن بخش خصوصی در حوزه زیرساختهای میراث فرهنگی از اولویتهای وزارت خانه است.
صالحی امیری افزود: در نشست مشترک با استاندار همدان برنامهها و نقشه راه چهار سال آینده حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مشخص میشود.
وی خاطرنشام کرد: بخشی از هزینههای مرکز مطالعات فرهنگ و تمدن غرب کشور و هزینه های همایش ثبت جهانی هگمتانه تعیین و به استان واگذاری میشود.
به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی روز گذشته در جریان سفر ۲ روزه به استان همدان وارد نهاوند شد و از ظرفیت های گردشگری این شهرستان از جمله تپه باستانی گیان بازدید کرد، صالحی امیری در ادامه به شهرستان ملایر سفر کرد و در شورای اداری این شهرستان حضور یافت.
صالحی امیری امروز پس از حضور در شورای اداری استان در ادامه سفر خود به همدان پس از بازدید از آرامگاه بوعلی از محوطه باستانی هگمتانه که در سال جاری به ثبت جهانی رسیده بازدید کرد و در ادامه با سفر به شهرستان کبودرآهنگ از غار علیصدر دیدن کرده و در خاتمه سفر خود به این استان از لالجین شهر جهانی سفال در شهرستان بهار دیدن خواهد کرد.