یکشنبه 27 آبان 1403
بازدید:
134
به گزارش ایرنا، سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی روز چهارشنبه - ٢٣ آبان - با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به طور رسمی در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران گشایش یافت و رییس جمهور هم روز جمعه ۲۵ آبان از این نمایشگاه بازدید کرد.
نمایشگاه ملی صنایع دستی با حضور هنرمندان، تجار و فعالان حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استانهای سراسر کشور تا ۲۶ آبان برای بازدید عموم مردم در سالنهای ۷، ۸، ۹ و ۲۷ نمایشگاه بین المللی تهران برپاست.
این نمایشگاه که ویترین صنایع دستی ایران زمین به شمار میرود علاوه بر هموطنان، محل مراجعه مشتریان خارجی نیز است و به نوعی مسیر تولید صادراتمحور محسوب میشود.
مسئولان استان کرمان نیز برنامه ریزی کردند که در این رویداد ملی و مهم، با همکاری دبیرخانههای شهرها و روستاهای ملی و جهانی استان و سایر تشکلهای تخصصی مرتبط با حوزه صنایع دستی شرکت کنند و شرایط لازم را برای نمایش و فروش آثار فاخر و بدیع صنایع دستی کرمان همچنین معرفی ظرفیتها و قابلیتهای این عرصه فراهم آورند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان که در سومین روز برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی از آن بازدید کرد، درباره وضعیت غرفهها و صنایع دستی استان گفت: این نمایشگاه با حضور همه استانها برگزار شده و استان کرمان نیز حضور خوبی داشته است.
امیر حسنزاده در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: کرمان پهناورترین استان کشور است و ۱۰۳ رشته صنایع دستی دارد که بیش از ۳۰ رشته فاخر در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
وی به بازدید مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از فضای اختصاصی کرمان در نمایشگاه ملی صنایع دستی اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های بی شمار کرمان در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی و ضرورت زنجیره شدن آنها، در این جلسه بحث و تبادل نظر شد.
هفته های فرهنگی کرمان در پایتخت
معاون اقتصادی استاندار کرمان بیان کرد: قرار شد هفتههای فرهنگی و معرفی حوزه صنایع دستی و میراثی را در کرمان همچنین هفته کرمان را در تهران داشته باشیم.
وی همچنین به بازدید حمید ملانوری استاندار کرمانی استان همدان از این نمایشگاه نیز اشاره کرد و گفت: قرار شد با استان همدان نیز تبادل فرهنگی داشته باشیم.
حسنزاده ادامه داد: مهمترین بحث در حوزه صنایع دستی، مهارت و ساخت براساس ذائقه بازار، بازاریابی و فروش است که اتفاقات خوبی در این نمایشگاه میافتد؛ مشتریان خارجی و سفارتخانههای خارجی نیز حضور مییابند و سفارش های متعددی داشتند.
وی گفت: نیاز ما حضور بیشتر در نمایشگاههای داخلی و خارجی است، همچنین باید از بازارها و تجارت الکترونیک در حوزه فروش استفاده کنیم.
تهیه هدایای ادارات از صنایع دستی داخل استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان اظهار کرد: در داخل استان باید ادارات و شرکتها هدایای خود را از صنایع دستی تهیه کنند، مردم نیز از صنایع دستی بسیار زیبای کرمان از جمله گلیم، قالی، پته، مس، انواع پارچه و پوشاک خاص که در کرمان احیا شده، استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان کرمان مشغول به کار هستند گفت: نمایندگان آنان در نمایشگاه ملی صنایع دستی حضور داشتند و هنر سرپنجه های مردان و زنان این خطه را در وسعت ملی و بین المللی به نمایش گذاشتند.
حسنزاده افزود: امیدواریم حوزه صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان زنجیره صنعتی بتواند به استان بزرگ کرمان خدمات ارائه، مردم هم استفاده لازم را داشته باشند و افرادی که به عنوان هنرمند و صنعتگر نیز وارد این حوزه میشوند بتوانند معیشت خود را تامین و گذران مناسب زندگی کنند.
وی گفت: تاکید شد دستگاههای حمایتی وامهای اشتغال را به سمت صنایع دستی که با نگاه صادراتی است، هدایت کنند.
استان پهناور کرمان چند اقلیمی و دارای بیشترین تنوع در حوزه صنایع دستی است که ۱۰۳ رشته در این حوزه وجود دارد و ۳۵ رشته شاخص از جمله پتهدوزی، قالیبافی، گلیمبافی و مسگری است.
این استان سالانه محل برپایی رویدادهای صنایع دستی است و شانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی کرمان نیز ۱۴ تا ۱۸ آبان ماه جاری در رفسنجان برگزار که در ۲۲۰ غرفه محصولات صنایع دستی از ۳۱ استان کشور را عرضه کرد.