شنبه 10 آذر 1403
بازدید:
70
به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی - فرهنگی سازمان دانشجویان ایران، صبح روز دوشنبه 7 خردادماه 1403 جمعی از دانشجویان رشتههای مختلف دانشگاه هنر ایران در قالب طرح ملی «راهبلد» از مرکز پردازش دانش دیجیکالا بازدید کردند. این رویداد با هدف آشنایی دانشجویان و نخبگان دانشگاه هنر با روند شکلگیری و راهبری کسب و کارهای بزرگ و ایجاد ارتباط آنها برای کسب فرصتهای شغلی و کارآموزی حین تحصیل برگزار شد.
مرکز پردازش دانش دیجیکالا از سال 1396، در زمینی به مساحت پنجاه هزار متر مربع و با ظرفیت پردازش تا یک میلیون کالا در روز، در جاده قدیم تهران کرج، ویژه اقلام کوچک و متوسط مشغول به فعالیت است. در این رویداد، دانشجویان حاضر با فرآیند ورود کالا، انبارداری، تولید محتوا، بستهبندی و ارسال اقلام سفارش داده شده آشنا شدند.
کالاها پس از ورود به انبار در سیستم ثبت شده و کد شناسایی به آنها تخصیص داد میشود. انبارداری در این مجموعه به روش چیدمان ناهمگون (Chaotic Storage) است که در مدیریت پیشرفته انبارها به کار میرود. در این مدل بر خلاف سیستمهای سنتی ذخیرهسازی؛ کالاها را به طور تصادفی و بدون نظم مشخص، در قفسههای و فضاهای خالی موجود آنها قرار میدهند. جستجوی کالاهای مورد نظر نیز بر اساس شناسه کالا و پایگاه دادههای از قبل تکمیل شده با استفاده از دستگاههای جستجوگر دیجیتالی انجام میشود. از دلایل استفاده از این روش میتوان به مواردی همچون: بهینهسازی فضا، افزایش سرعت برداشت، کاهش هزینهها و ... اشاره کرد.
در بخش کارخانه تولید محتوا (Content Factory) این مجموعه، ابتدا از کالاهایی که برای اولین بار در دیجیکالا ارائه میشوند در استودیوهای مجهز به دستگاههای Styleshoot که برای تصویربرداری در تعداد بالا و کمترین مقدار ویرایش مورد استفاده قرار میگیرد، عکاسی میشود. در این بخش اطلاعات در قالب تصاویر و ویدئوهای کوتاه به همراه مشخصات کالاها در سایت دیجیکالا بارگذاری میشوند.
در بخش پایانی این فرآیند کالاهای سفارش داده شده بر اساس حجم و نکات ایمنی لازم، بستهبندی شده و بستهها پس از تفکیک بر اساس نشانی مقاصد مختلف، برای سفارش دهندهها ارسال میشوند.
در انتهای بازدید، توضیحاتی برای دانشجویان علاقهمند در رابطه با فرصتهای شغلی موجود در مجموعه دیجیکالا و روشهای ارسال رزومه و همچنین جذب ارائه شد.
بازدید از مرکز پردازش دانش دیجیکالا، به عنوان بزرگترین مرکز پردازش خدمات سفارش و خرید آنلاین خاورمیانه، به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی هنر و معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه، ویژه دانشجویان خانم علاقهمند به رشتههای معماری، صنایع دستی، فرش، طراحی پارچه، حفظ و مرمت، انیمیشن، طراحی صنعتی، فرش، سینما و ارتباطات تصویری برگزار شد.