بازار وکیل شیراز، سیاه پوش محرم
سه شنبه 10 تیر 1404 بازدید: 33

به گزراش میراث آریا ، مردم استان فارس به مناسبت فرا رسیدن محرم با سیاه پوشیدن و سیاه پوش کردن معابر، میادین، مساجد، تکایا و... همراهی و همدلی خود را با کاروان کربلا نشان می دهند؛ چراکه رنگ سیاه نماد عزاداری و حزن و اندوه است.
پوشیدن لباس سیاه و سیاه پوش کردن معابر، کوی و بازار به دلیل رمز و رازی که در این رنگ نهفته است؛ به عنوان یک رسم طبیعی و سنت منطقی نشان حزن و اندوه است، پیروان اهل بیت(ع) در ایام عزاداری، لباس سیاه بر تن می کنند؛ چراکه لباس سیاه، نشانه عشق و دوستی به ساحت آنان، اعلام حمایت و همراهی از سرور آزادگان، در جبهه ستیز حق و باطل و اظهار تیره شدن آفاق حیات معنوی است.
در ماه محرم، بازارهای تاریخی نیز مانند سایر اماکن مذهبی و عمومی، شاهد سیاه پوش شدن و برپایی مراسم عزاداری هستند؛ مغازه‌داران و کسبه، با پوشاندن مغازه‌های خود با پارچه‌های سیاه و نصب پرچم‌های عزاداری، ارادت خود را به امام حسین (ع) و یارانش نشان می‌دهند؛ همچنین، بسیاری از بازارهای تاریخی شاهد برگزاری مراسم روضه‌خوانی و سخنرانی‌های مذهبی در طول این ماه هستند.
با فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری امام حسین (ع)، کسبه و بازاریان مجموعه بازارهای تاریخی و سنتی از جمله بازار وکیل شیراز پرچم ها و نشانه های عزای خود را بر سر در مغازه ها و دیوار های این مجموعه نصب کرده اند و به استقبال مراسم عزادرای سید الشهدا(ع) رفته اند.
حدود ۱۰۰ سال است که در بازار وکیل مراسم روضه خوانی برای ماه محرم برگزار می شود و امسال هم هر روز صبح اول وقت از یکم تا ۱۳ ماه محرم مراسم قرائت زیارت عاشورا همراه با سینه زنی و برپایی منبر سخنرانی مذهبی در دل بازار وکیل جنوبی در شیراز برگزار می شود.
این مراسم در فضای بازار و به همت کسبه و بازاریان فضایی برای آقایان و بانوان و کوچک و بزرگ در دل بازار فراهم کرده تا به سوگواری برای امام حسین (ع) و یاران باوفایشان بپردازند و بازاریان به همت خود ضمن ایجاد این فضای معنوی به پذیرایی از سوگواران حسینی در دل بازار تاریخی شیراز می پردازند.

مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi