سه شنبه 11 دی 1397
بازدید:
2670
کویر مصر
روستای مصر در 45 کیلومتری شرق شهرستان جندق و در 30 کیلومتری شمال شهرستان خور از توابع استان اصفهان قرار دارد. روستای مصر به دلیل قرار گرفتن در جنوب کویر بزرگ دارای آب و هوای گرم و خشک می باشد. کویر مصر توسط رشته کوههایی از جانب غرب و جنوب غرب و جنوب شرق محاصره شده است که بخشی از سلسله جبال کوههای فلات مرکزی ایران به حساب می آید. کویر مصر در گودالهایی طبیعی در کوهپایه های این کوه تشکیل تپه های ماسه ای زیبایی را داده است.
تجمع های رملی و تپه های شنی کویر مصر منظره ای سحر کننده برای شروع یک سفر کویری خواهد بود. پیچ و تابهای تنه سفید گیاه درمنه بر این تپه ها و تلاشهای محلی ها در تثبیت شن در دل این تپه ها که بیشتر از باقی تجمعات رملی تهدید برای روستا به حساب می آید به صورت حصار کشیهای چوبی دیدنی است. این تجمعات در بخشی از مسیر با پوشش های دست کاشت درخت گز منقطع می شود که این نشان از نزدیکی شما به روستای مصر است. کویر مصر جزو منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع دشت کویر مرکزی ایران به حساب می آید و گونه های گیاهی رایج در دشت کویر مرکزی ایران، گونه های رایج و غالب گیاهی جغرافیای کویر مصر است. گیاهان شوره پسندی همچون درمنه، قیچ، انواع گون و... علاوه بر آن در این بیابان برهوت بی آب و علف حیات وحش و زندگی پر جنب و جوشی جریان دارد و اگر در فصول گرم سال شب ها با پروژکتور به بیابانهای منطقه رفته یقیناً گونه های زیادی از حیات وحش منطقه را خواهید دید از خرگوش تا گربه شنی، روباه شنی، کاراکال و... که هر چه به سمت حیوانات شکارگر برویم دیدنش سخت تر و سخت تر می شود.
از جاذبه های گردشگری در روستای مصر می توان به تپه های شنی اطراف روستای مصر/ روستای فرحزاد، نیزار و مسیر شتر سواری تا نیزار روستای مصر، روستای کویری عروسان، رمل های چال سیلکنان و روستای فرحزاد، منطقه تخت عروس، روستای بیاضه و قلعه اش، روستای گرمه، روستای ایراج و سرو هزار ساله ی آن اشاره کرد.
تاریخ، فرهنگ و هنر و معماری
روستای مصر و روستای فرحزاد خانه هایی همگی ساخته از ملات کاهگل و خشت و برگ و تنه درخت خرما دارند و نمونه بارزی از معماری سنتی کویری را می توان در آن شاهد بود. این معماری درون گرا، شامل باغچه ای با صفا در وسط خانه و شاه نشین و اتاقهای نشیمن تابستانه و زمستانه در حول آن و نیز استفاده مفید و بهینه از سازه بادگیر می باشد.
روستای بیاضه
بیاضه روستایی است در 53 کیلومتری جنوب شرقی شخر خور در استان اصفهان. بیاضه به معنای سپیدی است. این نامگذاری احتمالا به دلیل گستردگی توده های سیلیسی سفید رنگ در محدوده اطراف روستا بوده است. آثار تاریخی بیاضه شامل :قلعه، مسجد و حسینیه، امامزاده، بازار زرگرها می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به قلعه ی بیاضه اشاره نمود. قلعه بیاضه بیش از هزار سال قدمت دارد و در سال 444 هجری ناصر خسرو از آن با نام پیاده یاد می کند. داخل قلعه اتاقک ها و راهروهای پیچ در پیچ در پنج طبقه دیده می شود. قلعه روستای بیاضه براساس شواهد موجود همچون نوع مصالح، طرز ساخت و گفته ها و شواهد به قبل از اسلام، احتمالا دوره ساسانی یا کمی قبل از آن بر می گردد. مورخین و نویسندگان زیادی از این مسیر عبور نموده از روستا و قلعه تاریخی بیاضه یاد نموده اند از جمله آنها می توان به ناصرخسرو، مقدسی، ابن حقول... اشاره نمود.
روستای گرمه
این روستا در 30 کیلومتری جنوب خور قرار دارد و ناصر خسرو در سفرنامه خود نامی از آن برده است. مردمان گرمه دارای زبان قدیمی هستند و خور را «هسب» میگویند. آثار تاریخی گرمه شامل قلعه،استودان گبرها(مقابر زردشتیان) می باشد.
مکانهای مورد بازدید در اين تور:
1- روستای مصر
2- دریاچه خور و بیابانک
3- نخلستان خور
4- پلیگون های کویری
5- چشمه سرخو
6- قلعه گرمه
7- نخلستان گرمه
8- قلعه بیاضه
راهنمای تور:
احمد کریمی
برنامه های جانبی:
· رمل نوردی، رصد صور فلکی در شب كوير، گشت شبانه و شب نشيني دور آتش در كوير
· آشنایی با پوشش گياهي و جانوري و آموزش روش های جهت یابی در کویر توسط استاد راهنماي تور
· مسابقه عکاسی از جاذبه های کویر
تقویم برنامه:
· مهلت ثبت نام: 14/7/1393
· زمان برگزاری:17/7/1393 لغایت 18/7/1393
اطلاعات تکمیلی:
· محل حرکت: خیابان انقلاب-روبروی درب اصلی دانشگاه تهران-ابتدای خیابان فخر رازی
· زمان حرکت: چهارشنبه 16-7-1393 راس ساعت 8 شب
· وسیله حمل و نقل: اتوبوس
· مکان اقامت: خانه طباطبایی ها در کویر مصر
· پذیرایی: دو وعده صبحانه، دو وعده ناهار، یک وعده شام و میان وعده
· بیمه: کلیه دانشجویان شرکت کننده در تور طی سفر تحت بیمه حوادث خواهند بود.
· هزینه سفر:2,500,000 ریال
*هزینه سفر برای دارندگان کارت عضویت باشگاه گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران 2,300,000 ریال می باشد. دانشجویان عزیز می توانند هزینه سفر را به شماره حساب 0104830820003نزد بانک ملی شعبه فخررازی به نام مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران واریز نموده و تصویر فیش واریزی را به شماره فکس 66491586 ارسال نمایند؛ علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 66491222 و 66491136 تماس حاصل نمایند.
· لوازم ضروری
کرم ضد آفتاب
داروهای شخصی
کارت شناسایی
زیر انداز، ملحفه و پتوی مسافرتی
وسایل شخصی
کفش مناسب پیاده روی
کوله پشتی
کلاه و عینک آفتابی
لباس گرم