سایت گردشگری کردستان - جاذبه گردشگری کردستان
کشاورزی و دامداری


اساس اقتصاد شهرستان‌بانه‌بر‌كشاورزی،باغ‌داری،دام‌داری و دام‌پروری استوار است. كشاورزی در شهرستان بانه سنتی و نوع كشت آبی و ديمی است. آب كشاورزی از چاه های نيمه ژرف و رودخانه تامين می شود. از محصولات عمده كشاورزی و باغ‌داری می‌توان گندم، جو، بنشن، نباتات‌علوفه‌ای، انگور، گردو، سيب، بادام، گيلاس، هلو، زردآلو و توت را نام برد. هم‌چنين دام‌داری و دام‌پروری نيز مانند ساير نواحی كردستان بسيار متداول بوده و شامل پرورش گوسفند، بز و گاو می شود. پرورش طيور علاوه بر طريق سنتی، به شيوه مدرن نيز انجام می شود که شامل پرورش مرغ جهت مصارف گوشت و تخم مرغ می باشد. زنبورداری از مشاغل رايج بوده و زارعين علاوه بر فعاليت های كشاورزی، به اين كار نيز اشتغال دارند.


هاجر خاتون خواهر امام رضا (ع) است كه در اين محل دفن شده است. در جنب مدفن او لله يعقوب مسجدي بنا نهاد كه به اسم مسجد هاجره خاتون شهرت يافت. مرحوم حاج شيخ شكرالله (پدر حاج شيخ عبدالله) تعمير كاملي از آن مسجد به عمل آورد و مرحوم حاج جلالي فرزند مرحوم محمد صادق، يك دانگ از مغازه هاي پاساژ شهبازي را وقف مسجد هاجره خاتون كرد.ساختمان اين زيارتگاه داراي دو صحن مناسب و يك حرم كوچك و مسجدي نسبتا بزرگ، موقوفات، هيات امنا، خادم و امام جماعت است و محل نذورات فراوان مردم و زيارتگاه خاص و عام است. حتي از شهرهاي ديگر و روستاهاي اطراف براي زيارت به اين محل مراجعه مي كنند.

ادامه...

 
هنرهای سنتی از ديرباز در ميان‌ كردها رواج‌ داشته‌ و با توجه‌ به‌ شرايط‌ خاص‌ جغرافيايی از تنوع‌ برخوردار بوده‌ است‌. توليد اين‌ آثار هم‌ مصرف‌ محلی دارد و هم در بهبود اوضاع اقتصادی زندگی مردم‌ منطقه‌ تاثيری جدی دارد. مهم‌ترين‌ هنرهای سنتی كردستان‌، دست‌بافته‌ها، قالی‌، گليم‌، سجاده‌بافی(موج‌، جاجيم‌)، شال‌بافی و تهيه‌ پارچه‌های پشمی‌، گيوه‌دوزی‌، نازک‌كاری‌، منبت‌كاری‌، معرق‌، سفال‌گری‌، نمدمالی‌، زيورآلات‌ محلی‌، سوزن‌دوزی‌، قرقره‌بافی‌، قلاب‌بافی‌، گل‌دوزی‌، پولک‌ و منجوق‌دوزی‌، حصير و سبد، بافت‌ سياه‌چادر، فلزكاری‌، ساخت‌ آلات‌ موسيقی و... می‌دانند. وجود آب‌ و هوای سرد شش‌ ماه‌ از سال‌ در بيش تر مناطق‌ اين‌ استان‌، سبب ‌شده است تا رويكرد مردم‌ به‌ اين‌ توليدات‌ افزون شده‌ و بافته‌هايی زيبا و متنوع‌‌ خلق كنند.

ادامه...

 

استان كردستان به دليل شرايط محيطی و جغرافيايی و كوهستانی بودن و وجود مراتع و دره های سرسبز يكی از مناطقی است كه در آن ايلات و عشاير بسياری به سر می برند كه از سابقه كهنی برخوردار هستند و پرورش دام و فرآورده های دامی از مهم ترين توليدات بومی اين استان است. از آن جايی كه مردم كردستان دارای ويژگی های مشترک تاريخی فرهنگی و اجتماعی هستند، ايل ها و عشاير آن ها تفاوت چندانی با هم ندارند. ایلات و عشایر کرد دارای زبان، دين و آداب و رسوم مشترکی هستند. كردها بزرگ ترين و قديمی ترين قبايل آريايی هستند كه در ايران در استان های كردستان ، كرمانشاه، ايلام و قسمتی از همدان، آذربايجان و لرستان زندگی می كنند. طبيعت محصور و محيط بسته مناطق كردنشين غرب ايران، اين مردم را در باره آداب و رسوم خويش محافظه كار بار آورده است.

ادامه...


استان کردستان در بهار و تابستان آب و هوایی خنک و معتدل دارد و در زمستان و پاییز سرد و یخ بندان است. در مرکز استان کردستان (سنندج) 6 ماه از سال دارای آب و هوایی مطلوب و مناسب برای صنعت جهانگردی است. در استان كردستان خرده اقلیم هایی وجود دارند كه برخی از آن ها عبارت اند از:
- دره ميرآوا (امير آباد) كه زمستانهاي سرد و تابستانهاي معتدل دارد.
- مسير سنندج به سمت سقز (دشت اوباتو) كه زمستانهاي بسيار سرد و تابستانهاي معتدل دارد.
- مسير مريوان به بندر دزلي كه زمستانهاي سرد با يخبندان طولاني دارد و در فصل تابستان روزهاي آن گرم و شب هاي آن خنک است.
- ناحيه اورامانات كه آب و هواي آن معتدل و مرطوب است.
- مسير سنندج به مريوان اقليمي نيمه خشک و نيمه مرطوب داشته و نفوذ توده هاي مرطوب زمستاني و بهاري در مريوان و درياچه زريوار تاثير فراواني در مرطوب و معتدل شدن هواي اين ناحيه دارد. از آنجا كه تنوع اقليمي همراه با ساير شرايط مناسب از جاذبه هاي مهم در صنعت جهانگردي به شمار مي رود و جهانگردان خواهان دماي مطبوع (25-22 درجه سانتيگراد) هستد، استان كردستان به ويژه در فصول بهار و تابستان از اين نظر بسيار مناسب و داراي قابليت هاي جهانگردي ويژه است.
استان كردستان به طور كلي تحت تاثير دو جريان عمده هواي گرم و سرد قرار دارد و اقليم هاي گوناگوني را به وجود مي آورد. بيشترين ميزان بارش جوي در ناحيه باختري استان (شهرهاي بانه و مريوان) حدود 800 ميليمتر در سال و كمترين ميزان بارندگي آن در ناحيه خاوري حدود 400 ميليمتر در سال است. ميزان بارش هاي جوي در قسمت مركزي استان (شهر هاي سقز و سنندج) نزديک به 500 ميليمتر در سال است.

ادامه...


آب و هواي اين شهرستان نسبتا سرد و مرطوب است بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 35 درجه بالاي صفر و كم ترين درجه حرارت در زمستان ها 24 درجه زير صفر است. ميزان باران ساليانه به طور متوسط به 720 ميلي متر مي رسد.

ادامه...


هواي شهرستان بيجار نسبتا سرد و نيمه خشك است بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 34 درجه بالاي صفر و كم ترين آن در زمستان ها 25 درجه زير صفر است ميزان باران ساليانه شهرستان بيجار به طور متوسط حدود 410 ميلي متر است.

ادامه...


دیوان دره یکی از شهرستان های استان کردستان است. شهرستان ديوان دره در ناحيه اي مرتفع در رشته كوه هاي زاگرس قرار گرفته است. رودخانه دایمي اين شهرستان قزل اوزن است که از 6 كيلومتري جنوب ديوان دره مي گذرد. پوشش غالب درختان جنگلي بلوط است و از گياهاني كه كاربرد دارویی و صنعتي دارند؛گل گاوزبان، بومادران، شرين بيان، گون، كتيرا، در حوالي اين شهرستان مي رويد. پوشش گياهي در حد چراي دام موجود است. آب و هواي اين شهرستان نسبتا سرد و نيمه خشك بوده بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 23 درجه بالاي صفر و كم ترين آن در زمستان ها 28 درجه زير صفر است. روباه، گرگ، شغال، قوچ، ميش كوهي. داركوب، عقاب، شاهين، بلدرچين، جغد، كبك، تيهو، فاختر، خرگوش چهره حیات وحش اين شهرستان را تشکیل می دهند. مهم ترین جاذبه طبیعی این منطقه را غار کرفتو تشکیل می دهد. غار کرفتو معروف ترين و مهم ترين اثر باستانی کردستان است که در شهرستان دیوان دره و در دشت اوباتو واقع شده است. در این غار آثار مربوط به دوره اشکانی و حدود قرن سوم پيش از ميلاد باقی مانده است. این غار در 12 کيلومتری دهستان کرفتو در سينه کوه ساخته شده است. در اين غار آثار ساختمان دو بنا که در درون سنگ های صخره حجاری شده به نظر می رسد. هم چنين کتيبه ای به خط يونانی در روی سنگ نقر گرديده است در زيراین کتيبه نقش سواری که به شکار آهو مشغول است؛ حجاری شده است.

ادامه...


سقز يكي از نقاط كوهستاني استان کردستان است كه هواي آن در بهار و تابستان گرم و در زمستان سرد و طاقت فرسا است اين شهرستان به دليل اين كه در مسير بادهاي مديترانه اي و سيبري قرار گرفته است در تابستان درجه حرارت 38 درجه سانتي گراد بالاي صفر و در زمستان 30 درجه سانتي گراد زير صفر است. بارندگي باران بيش تر در ماه هاي فروردين و آبان است.

ادامه...


هواي شهرستان قروه نسبتا سرد و نيمه خشك بوده و بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها به 35 درجه بالاي صفر و كم ترين آن در زمستان ها به 22 درجه زير صفر مي رسد. ميزان باران ساليانه قروه به طور متوسط در حدود 480 ميلي متر است.

ادامه...


آب و هواي اين شهرستان معتدل و نيمه خشك بوده بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 36 درجه بالاي صفر و كم ترين آن در زمستان ها 15 درجه زير صفر است. ميزان باران ساليانه اين شهرستان به طور متوسط در حدود 450 ميلي متر است.

ادامه...


آب و هواي اين شهرستان نسبتا سرد و نيمه مرطوب است و پرباران ترين منطقه استان به شمار مي آيد. ميزان باران ساليانه مريوان به طور متوسط ساليانه در حدود 750 ميلي متر و ميزان رطوبت نسبي آن به طور متوسط 70 درصد است.

ادامه...
مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi