سایت گردشگری گلستان - جاذبه گردشگری گلستان
مشخصات جغرافیایی


مينودشت در درازای جغرافيايی 55 درجه و 22 دقيقه و پهنای جغرافيايی 37 درجه و 13 دقيقه واقع است و بلندی آن 180 متر از سطح دريا است. مركز شهرستان، در 20 كيلومتری جنوب خاوری گنبد كاووس و در مسير جاده مشهد- گرگان قرار دارد. اين شهرستان از شمال به كلاله و گنبد كاووس،‌از‌ باختر‌ و جنوب به آزادشهر و از خاور به شهرستان‌های جاجرم و مانه و سملقان(استان خراسان شمالي) محدود است. آب و هوای مينودشت معتدل و مرطوب بوده و بيش‌ترين و كم‌ترين درجه گرما، به ترتيب 40 درجه بالای صفر و 5 درجه زير صفر گزارش شده است. هم‌چنين ميزان بارندگی سالانه به طور متوسط حدود 450 ميلی متر است. شهرستان مينودشت طبق آمار سال 1375 دارای 251561 نفر جمعيت بود. شهر مينودشت در سرشماری 1375، 21011 نفر جمعيت داشت و شامل 4275 خانوار بود. مردم مينودشت آريايی نژادند و به زبان فارسی و تركی سخن می گويند. مسيرهاي ارتباطي و دسترسي به اين منطقه را راه مينودشت - گنبد كاووس به درازای 20 كيلومتر، راه مينودشت - آزادشهر به درازای 24 كيلومتر و مسير مينودشت - بجنورد به درازای 218 كيلومتر تشكيل مي‌دهند.

 
بناي اصلي مسجد جامع گرگان در محله نعل‌بندان اين شهر واقع شده است. با توجه به وجود مناره آجري دوره سلجوقي بناي اوليه مسجد نيز به همان دوره تعلق دارد و در دوره‌هاي بعدي به طور گسترده بازسازي ، تعمير و تزيين شده است. در حال حاضر به غير از مناره، اثر ديگري از بناي اوليه مسجد بر جاي مانده‌ و بيش‌تر بازسازي‌ها در دوره تيموري، صفوي و دوره حاضر صورت گرفته است.

ادامه...


اين بنا نزديك چهار راه ميدان شهر گرگان واقع شده است . بناي اوليه مسجد را به دوره صفويه منسوب مي‌دانند كه در دوره قاجاريه تعمير و بازسازي شده است . اين مسجد در سال‌هاي اخير علي رغم ثبت تاريخي، تخريب و مسجد جديدي با اسلوب مشابه مسجد قديمي جايگزين آن شده است. گفته مي‌شود كه ايوان جنوبي مسجد به بناي اوليه مربوط است، اما ظاهر بنا نشان مي‌دهد كه به صورت كامل بازسازي و تزيين شده است.

ادامه...


این بنا در شرق كلاله، در روستای كریم ایشان و در مسیر جاده كلاله به مراوه تپه واقع شده و از آثار متعلق به دوره قاجار است. این بنا دارای یك حیاط چهارگوش و 23 حجره است. و دارای 2 گلدسته كوچك بر سردر و چهار گلدسته در چهار گوشه ساختمان است. تاریخ ساختمان مدرسه و مسجد كریم ایشان، سال 1328ه.ق است.

ادامه...


اين مسجد در شهر گرگان واقع شده است. بناي فعلي آن بعد از پيروزي انقلاب اسلامي احداث شده و فاقد جنبه‌هاي تاريخي و هنري است. آنچه كه به اهميت تاريخي اين بنا مربوط مي‌شود، يك قدمگاه نسبتاً‌ قديمي است كه در كنار مسجد واقع شده است.

ادامه...

 
صنایع دستی استان گلستان از مهم ترین و زیباترین جاذبه های فرهنگی این منطقه به شمار می آیند. قالی و قالیچه، نمدمالی، پشتی های ترکمنی، جاجیم کوهستان، ابریشم بافی، گل دوزی، جواهر سازی و سوزن دوزی صنایع دستی این منطقه را تشکیل می دهند.

ادامه...
سکونت قوم بزرگ ترکمن در نواحی شمالی استان گلستان؛ سبب تنوع ایل ها و عشایر شده و طایفه های گوناگون با ویژگی های سنتی و خاص خود؛ چشم اندازهای مختلفی از زندگی اجتماعی را به نمایش گذاشته اند. مهم ترين طوايف عشايري اين استان عبارتند از: يموت، گوگلان، تكه، جعفر باي، آتاباي،آق يلقي، دازودوجي، دوجي، بذراق، ايمر، ايكدر، قان يقمز ساخت ايلي بين تركمن ها بهترتيب عبارت اند از: طايفه، اونليق (تيره)، اوبا و اوي.
   طايفه قسمت بزرگ واصلي قبيله است كه مشتمل بر تيره هاي مختلف است هر تيره مشتكل بر چند اوبا و هراوبا از چند اوي تشكيل مي شود. افراد جامعه ايل تركمن پس از اين كه خود را تركمن مينامند فورا نام خانواده خود را بر زبان مي آورند. وابستگي به طايفه بسيار مهم است وگاهي آداب و رسوم يک طايفه با طوايف ديگر كه از قبيله هستند؛ تفاوت دارند. اونليق(تيره) كه همان تيره يک طايفه است در بين تركمن ها مشتمل بر چند اوبا است. وابستگي به اونليق ها گرچه وجود دارد ولي قوي نيست و مردم در مرحله نخست خود راوابسته به طايفه مي دانند و به تقسيمات اونليق ها كمابيش آگاهند. اوبا واحد سكونتدر ميان تركمن ها است. اين واحدها مانند دهكده ها در نظام روستايي مشتمل بر دو و ياچند اوي است. اوباها از دو اوي بيش تر هستند. در يک تيره و يا اونليق اختلاف درآداب و رسوم در اوبه ها کم تر مشاهده مي شود. اوي هاي آلاچيق مانند مسكن تركمن هاهستند. اوي ها كوچک ترين واحد اقتصادي و اجتماعي يک قبيله اند. آداب و رسوم و تربيتو ارزش ها در همين اوي از نسلي به نسل ديگر به ميراث مي رسد. سلسله مراتب و ساختقدرت در بين تركمن ها با ساير ايلات متفاوت است. در راس هر طايفه؛ قدرت (يا شوليها) قرار گرفته اند و پس از آن ها روحانيون قرار دارند و سپس افر اد عادي تركمنقرار مي گيرند. جشن هاي عروسي ترکمن ها يکي از ديدني ترين و زيباترين جشن هاي محليايرانيان است. مراسم ازدواج از مهم ترين وقايع زندگي ترکمن ها است. در بين اقوامترکمن مرسوم است که افراد خانواده دختر و پسر پس از صحبت هاي فراوان بر سر شيربهاء به توافق مي رسند.
ادامه...


هوای شهرستان گرگان معتدل و مرطوب است. بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 39 درجه بالای صفر و كم ترين آن در زمستان 2 درجه زير صفر است. ميزان متوسط باران ساليانه در حدود 350 ميلی‌ متر برآورد شده است.

ادامه...


آب و هوای آن معتدل متمايل به گرم و مرطوب و ميزان باران سالانه به طور متوسط 320 ميلی متر است. آب كشاوزی از رود و چاه ژرف تأمين می شود و فرآورده های كشاورزی شهرستان علی آباد عبارتند از: گندم، جو، برنج، پنبه، لوبيای روغنی، تره بار، توتون، كنف و چغندرقند. دام‌داری نيز در اين شهرستان از رونق زيادی برخوردار است، به علت وجود مراتع خوب و سرسبز و آب كافی دام‌داری نيز در اين شهرستان از شرايط مناسبی برخوردار است.

ادامه...


شهرستان گنبدكاووس يكی از شهرستان های استان گلستان است كه آب و هوای آن معتدل و مرطوب بوده و بيش ترين درجه حرارت آن در تابستان ها تا 45 درجه بالای صفر و كم ترين آن در زمستان ها تا 3 درجه سانتی ‌گراد زير صفر می‌‌رسد. ميزان باران ساليانه به طور متوسط حدود 500 ميلی‌ متر برآورد شده است. با توجه به موقعيت جغرافيايی شهرستان گنبد كاووس و اعتدال هوا گونه‌های مختلف گياهی در اين منطقه وجود دارد.

ادامه...


شهرستان مينودشت دارای آب‌و هوای معتدل و مرطوب است. بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 40 درجه بالای صفر و كم ترين آن در زمستان ها 5 درجه زير صفر و ميزان متوسط بارندگی ساليانه 450 ميلی ‌متر برآورد مي شود.

ادامه...
مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi